Drť z amarantu (laskavec ocasatý) 250g RICH Zobrazit v plné velikosti

Drť z amarantu (laskavec ocasatý) 250g RICH

Amarantová semínka jsou bohatým zdrojem vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), E, D, skvalenu, omega nenasycených mastných kyselin a mnoha jiných prospěšných stopových prvků

Více informací

D256


RICH

68 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Amarantová semínka jsou bohatým zdrojem vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), E, D, skvalenu, omega nenasycených mastných kyselin a mnoha jiných prospěšných stopových prvků.

Amarant je největším přírodním zdrojem skvalenu - obsahuje ho až 8% (po oleji ze žraločích jater, který má pouze 1,5%). Skvalen je základní složkou lidské kůže, která zadržuje kyslík a zásobuje jím orgány. Má široké použití v kosmetice, brzdí tvorbu vrásek a projevy stárnutí.  

Složení: 100% drť semínek Amarantu (vláknina 50%, bílkoviny 20%, škrob 8%). Použité suroviny nebyly geneticky upraveny.
100g výrobku obsahuje: Vápník 137 mg, Fosfor 660 mg, Zinek 3,8 mg, Hořčík 311 mg, Železo 24 mg. Energetická hodnota: 190 kcal/795kJ.

Doporučený způsob použití: Během jídla kávovou lžičku drtě 3-4 x denně, před použitím zalijte vodou, ovocnou šťávou, čajem nebo kefírem. 
Hmotnost: 100g

Zdravé recepty

Amarantový čaj

1 čajová lžička amarantové drti přidaná do čaje pomůže podpořit obranyschopnost organismu a pomůže i při bolesti hlavy.

Nápoj síly
Připravte si užitečný energetický koktejl, který je vhodný zejména pro muže.
Ingredience:
2 zralá rajčata
150 ml kyselého mléčného nápoje
1 polévkovou lžíci amarantové drti
mletý černý pepř

Vezměte 2 zralá rajčata a jejich vnitřní měkkou část rozemněte vidličkou. Přidejte 150 ml libovolného kysaného mléčného nápoje, 1 polékovou lžíci amarantové drtě a malé množství černého pepře.

Amarantové palačinky
Ingredience:
500 ml kefíru nebo kyselého mléka
100 g pšeničné mouky
50 g amarantové drtě
2 vejce
2 polévkové lžíce cukru
1 čajová lžička jedlé sody
sůl

Kefír, vejce, cukr, sůl a jedlou sodu smíchejte. Do této směsi přidávejte postupně pšeničnou mouku. Když přidáte malé množství mouky, palačinky budou lehké a jemné. Pokud konzistence směsi bude smetanová, tak budou palačinky hutné a syté. Smažte na středním ohni na slunečnicovém oleji.

Jablka v amarantu

Ingredience:
8 očištěných a nakrájených jablek
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička skořice
1 polévkové lžíce amarantové drtě
1 sklenice vody
100 g másla

Jablka lehce uvařte, přidejte k nim med, skořici, rozpuštěné máslo a mouku. To vše pořádně promíchejte.
Pánev nebo formu promažte tukem, přisypte strouhanku a vyložte získanou hmotu. Pečte 20 minut při teplotě 175 °C.