Drť z amarantu (laskavec ocasatý) 200g ELIT Zobrazit v plné velikosti

Drť z amarantu (laskavec ocasatý) 200g ELIT

Antioxidant, kyselina linolová, skvalen, vitamin E, trávení

Více informací

D092


ELIT

50 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Hlavním tajemstvím zdraví amerických Indiánů byl amarantový olej. Tento olej totiž obsahuje max. 50% kyseliny linolové, která patří mezi nejdůležitější mastné kyseliny. Obsahuje vitamin E a skvalen. Skvalen je součástí buněčných membrán, kde zlepšuje jejich kvalitu a odolnost vůči tepelnému a chemickému poškození. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Amarant je velmi dobrým antioxidantem. Antioxidanty jsou látky, které chrání buňky před volnými radikály. Olej má příjemnou a bohatou chuť.


Účinky amarantu znali už Aztékové a Inkové, kteří jej nazývali „ zlaté zrnko bohů“. V Kyjevské Rusi z amarantové drti pekli chleba, který byl považován za všelék. Díky svým účinkům byla tato rostlina prohlášena Organizací OSN pro výživu a zemědělství plodinou 21. století.

Dar přírody

Amarantová drť má unikátní biochemické složení: vitaminy E (ve vzácné tokotrienolové formě), A, B1, B2, B4, C, D, stopové prvky a minerální látky (železo, draslík, vápník, fosfor, magnézium, měď a jiné). Obsahuje také i jiné aktivní složky jako je skvalen, fytosteroly, fosfolipidy a jiné.
Pravidelným přidáváním amarantové drtě do stravy uděláte pro své zdraví maximum.

Kouzelný skvalen

Amarantová drť je zdrojem skvalenu, který je silným imunostimulačním přírodním antioxidantem. Jedná zajímavost. Skvalen byl objeven v játrech hlubokovodního žraloka.

V kuchyni

Amarantová drť se často přidává do kaší, palačinek, omáček a při pečení (do 20%). Pokrm tak získá příjemnou ořechovou chuť a zvýší se při tom jeho biologická kvalita.
Amarantovou drť užívejte 1-2 čajové lžičky 3x denně během jídla. Zapíjet vodou.
Drť je možné smíchat s kefírem, smetanou nebo šťávou.

Zdravé recepty:

Amarantový čaj

1 čajová lžička amarantové drti přidaná do čaje pomůže podpořit obranyschopnost organismu a pomůže i při bolesti hlavy.

Nápoj síly

Připravte si užitečný energetický koktejl, který je vhodný zejména pro muže.

Ingredience:
2 zralá rajčata
150 ml kyselého mléčného nápoje
1 polévkovou lžíci amarantové drti
mletý černý pepř

Vezměte 2 zralá rajčata a jejich vnitřní měkkou část rozemněte vidličkou. Přidejte 150 ml libovolného kysaného mléčného nápoje, 1 polékovou lžíci amarantové drtě a malé množství černého pepře.

Amarantové palačinky

Ingredience:
500 ml kefíru nebo kyselého mléka
100 g pšeničné mouky
50 g amarantové drtě
2 vejce
2 polévkové lžíce cukru
1 čajová lžička jedlé sody
sůl

Kefír, vejce, cukr, sůl a jedlou sodu smíchejte. Do této směsi přidávejte postupně pšeničnou mouku. Když přidáte malé množství mouky, palačinky budou lehké a jemné. Pokud konzistence směsi bude smetanová, tak budou palačinky hutné a syté. Smažte na středním ohni na slunečnicovém oleji.

Jablka v amarantu

Ingredience:
8 očištěných a nakrájených jablek
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička skořice
1 polévkové lžíce amarantové drtě
1 sklenice vody
100 g másla

Jablka lehce uvařte, přidejte k nim med, skořici, rozpuštěné máslo a mouku. To vše pořádně promíchejte.
Pánev nebo formu promažte tukem, přisypte strouhanku a vyložte získanou hmotu. Pečte 20 minut při teplotě 175 °C.

Nezastavujte se před ničím, experimentujte a vytvářejte si své vlastní recepty, které Vám budou vyhovovat!

Složení: 100% drť semínek amarantu, z toho buničina 50 %, bílkoviny 20 %, škrob 8%.
100g výrobku obsahuje: Energetická hodnota: 282 kcal / 1180 kJ: bílkoviny 18g , tuky 12 g, sacharidy 10 g.

Způsob použití: během jídla kávovou lžičku 3 - 4x denně, před použitím zalít vodou, šťávou nebo kefírem. Doporučené trvání kúry: 1 měsíc.

Upozornění: nepoužívat při individuální nesnášenlivosti na jednotlivé složky drtě.

Balení: 200 g