Lanolinový regenerátor, čirý koncentrát 9 l (1,5 l x 6ks)

Kód: 1634
Neohodnoceno
1 074 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
21.3.2024

Zvýhodněný balíček, 1 PD = 3 Kč (běžně 3,78 Kč/PD, cena u podobných prostředků nad 6 Kč/PD).

Lanolinový regenerátor 4v1 - praní, nádobí, úklid a další využití (zahrádkáři, motoristé aj.). VYROBENO V ČR.

Detailní informace

Detailní popis produktu

WOOL BALSAM

lanolinový regenerátor 4v1

 

Přírodní prostředek se silným zvlhčujícím a ochranným účinkem

PH hodnota lanolinu chrání Vaše ruce i Vaše textilie. Výrobek neobsahuje fosfáty a je ekologicky nezávadný. Tímto přípravkem šetříme zdraví své, svých blízkých a také naše životní prostředí. Jedná se totiž o velmi ekologický koncentrát (ekologicky zpracovaný výtažek z ovčí vlny)Je velmi husté konzistence a proto je cenově daleko výhodnější než daleko řidší lanoliny barvené. Oproti barevným lanolinům je škála využití tohoto extraktu také daleko širší:

Prací prostředek

Lanolin Wool Balsam, doplněn o další přirozené tenzidy (čistící sloučeniny), chrání Vaše prádlo z přírodní vlny, merinapřírodního vlasu, pletené zboží, jemné textilie (vlna, bavlna), povlečení, deky, záclony, teplé revmatické prádlo atd. Díky obsahu lanolinu čistí jemně a důkladně, nemění tvar ani barvu prádla, jemně jej desinfikuje a lehce impregnuje a prádlo také svěže voní.

Ruční praní ovčích roun – namočené rouno promněte prostředkem a nechte 10 až 30 minut působit (podle znečištění), po té propláchněte vlahou vodou max. 30 °C.

 

 


Údržba ovčích roun – každých 14 dní lehce postříkáme rouno po povrchu a necháme zatáhnout. Tím se rouno impregnuje, chloupky se nelámou a deka vydrží opravdu dlouho.

 

 


Praní v pračce
Kvalitně odstraňuje mastnoty, asfalt, žvýkačky. Čistí potahové látky, koberce po vyčištění doslova září a o záclonách po použití lanolinu se vám ani nezdálo. Jako prášek na praní je cenou i účinností bezkonkurenční. Jedna lahev 1,5 l koncentrátu je schopna nahradit velmi kvalitní 9 kilový prací prášek, ke kterému však nemusíte dokupovat drahé avivážní přípravky. Je však třeba dodržovat následující dávkování: na 1 pračku 1/2, max. 3/4 víčka od lanolinu (při praní 30 °C, max. 50 °C – prádlo bude hebké). Při použití většího množství bude prostředek jen více pěnit, ale účinnost praní zůstane stejná. Lanolin není vhodný pro praní syntetických materiálů - prádlo nepoškodí a prací účinek zůstává stejný, ale velice pění a pračka téměř jistě vypění.

 

Mycí prostředek

Stačí pár kapek do vody na nádobí místo chemických jarů. Pokud nanesete čirý lanolin na zapečené nádobí od jídla či zašpiněný sporák a necháte 10-15 minut působit, pak spáleninu odstraníte jen pomocí oboustranné houbičky. S úžasem zjistíte, že již nepotřebujete žádné chemické pasty apod.

Úklidový prostředek

Hospodyňky nalezly v tomto výrobku dokonalého pomocníka při každodenním úklidu domácností. Můžeme jej používat na mytí všech nesavých podkladů. Okna (bez okeny a leštění), podlahy, dveře kachličky, vany aj.. Vyčistíte s ním skvrny, obtížnou špínu a mastný prach, koberce, umyjete a vyleštíte okna, skla a nábytek. Můžete s ním i umýt domácí mazlíčky – lanolin je nejen umyje, ale také opečuje jejich srst a pokožku a ochrání je proti parazitům.

Krom toho voskuje povrchy, díky čemuž předejdete vytváření vodní patiny, usazování vodního kamene a rychlému špinění povrchů (typicky oken po prvním dešti od umytí).

Další využití

Zahrádka: plísně, škůdci, lišejníky ale i repelent

 

 

Tento ekologický preparát hojně využívají i zahrádkáři na postřiky proti různým škůdcům (mšice, molice, mandelinka atd.), ale i proti plísním. Na tyto postřiky je doporučeno zředit 0,5 dl lanolinu s 5 litry vody. Nejenže je to ten nejlevnější postřik, ale okamžitě se ze zahrad odstraňují chemické preparáty (těžké toxické látky), které následně konzumujeme.

Mnoho lidí ho také používá na odstranění lišejníků z teras či náhrobků.

Motoristé používají tento výrobek na mytí a leštění autolaků, plastů, čištění potahů a čalounění.

 

Díky svému aroma (konvalinky) je to velmi účinný repelent i proti klíšťatům, který vtíráme do kůže atd.

Firemní použití lanolinu

Wool Balsam od Ekomarket.cz má i komerční využití. K našim firemním zákazníkům patří:

 

  • automyčky – mytí a impregnace palubních desek, potahů a čalounění;

     

  • čistící firmy – čištění, leštění a impregnace vnitřního vybavení;

     

  • čistírny a prádelny – praní a impregnace prádla;

     

  • kožedělný průmysl – změkčování a impregnace kůže;

     

  • obuvnický průmysl – krém na boty, emulgátor a zesilovač lesku aj.

     


Reference zákazníků

… Ještě bych chtěla napsat jeden poznatek s Lanolinem. Umyla jsem s ním okna a vůbec jsem je nemusela už leštit. Blýskaly se mnohem lépe a bez šmouh, než když bych použila okenu či jiný přípravek na leštění skla. Proto jsem si u Vás objednala ještě dalších 6kusů +1 jako dárek. Jsem s ním maximálně spokojená. Vzorek jsem dala 5ti sousedům a 2 snachám. Myslím, že neodolají a také si u Vás zakoupí. S pozdravem H. A.

… zatím jsem s ním vyprala deku a vyčistila nevyčistitelný plynový sporák - nemohla jsem věřit svým očím, když po 15min působení (dle návodu) jsem úplně lehce houbičkou setřela 20ti letou zažranou černou připálenou špínu - to je ......nemám slov. Hezký den. M.B.

ZNÁTE JINÝ PROSTŘEDEK, KTERÝ JE TAK VŠESTRANNÝ?

 

VYROBENO V ČR



LANOLIN 
VŠEOBECNĚ

Zdraví: pokožka a vlasy
Díky tomu, že obsahuje vitamín B, využívají jej i kosmetické firmy jako důležitou přísadu do svých výrobků. Je to i výborný šampon a pěna do koupele. Nejen že dokáže krásně zjemnit pokožku, ale je to velmi dobrá prevence proti lupům a lehčí lupence. Je doporučován dermatology pro odstraňování lehčích plísní a ekzémů a promazávání suchých míst na těle. Díky lanolinu se velmi rychle hojí ztvrdlé a rozpraskané paty. Využívá se jako zábal, po jehož aplikaci dochází ke ztišení bolesti u křečových žil.

 

 


Lanolin redukuje suchost pokožky až o 40% během jedné hodiny. Tento účinek byl potvrzen měřením profilu povrchu kůže. Mezibuněčné lipidy hrají velkou roli v udržení hydratace povrchové vrstvy lidské pokožky. Lanolin má podobné složení jako tyto lipidy, proto jeho molekula lehce proniká do mezivrstev lipidové struktury. Lanolin se vstřebává přes Stratum corneum až po hranici Stratum granulosum. Většina lanolinu absorbovaná kůží se shromažďuje v mezibuněčných prostorech. Lanolin se spontánně váže s vodou a tvoří excelentní emulzi. Zrovna tak se lanolin v mezibuněčných prostorech váže s vodou a vytváří taktéž emulzi. Tato zásobárna vody v kůži zaručuje hydrataci a tím snížení suchosti kůže. Lanolin tvoří také ochranný film na pokožce a vyhlazuje kožní nerovnosti. Taktéž zlepšuje kvalitu lidské kůže a vlasů.

Pro péči o pokožku doporučujeme Lanolinový balzám na nohy ZDE.

Lanolin a alergie

 


Abychom vysvětlili nesprávné názory týkající se alergické reakce na lanolin, musíme se vrátit až do roku 1952. V tomto roce se prof. Sulzberger z Univerzitní kliniky v New Yorku zabýval výzkumem kožní přecitlivělosti na lanolin. Testům se podrobilo celkem 1 048 pacientů. Z tohoto počtu bylo 1 036 bez reakce a zbytek t.j. 12 pacientů (1,14 %) mělo prokázanou alergickou reakci na lanolin. Je ale nutno podotknout, že se nejednalo o zdravé jedince, nýbrž o pacienty prof. Sulzbergera, kteří již měli kožní problémy. Z těchto důvodů vzniklo nesprávné ohodnocení lanolinu jako potencionálního alergenu.

 


Na tomto základě vydala Evropská společnost v r. 1976 bez konzultace s dalšími odborníky – dermatology, nařízení označit přítomnost lanolinu v kosmetickém prostředku. Teprve v r. 1984 bylo toto ustanovení EU zrušeno. Přesto, že nařízení bylo v platnosti pouze několik let, došlo k názorovým rozdílům týkajících se označení lanolinu jako potencionálního alergenu. Výzkum E. Clarka ve spolupráci s kožními klinikami v Anglii a Severní Evropě prokázal, že počet alergií na lanolin v lidské populaci je v poměru 10:1 000 000. Tedy deset lidí z jednoho milionu populace mělo pozitivní test na lanolin. Ale ani toto číslo není konečné. Při redukci volného alkoholu ve vosku ovčí vlny z 10 % na 3 % klesá počet alergií na nulu.

 

 Lanolin: impregnace, voskování a lubrikace

 

 Lanolin je přirozeným lubrikantem ovčí vlny a pokožky. Směrem dovnitř působí hydratačně: zvláčňuje a redukuje suchost pokožky. Směrem ven působí hydrofobně a odpuzuje vodu. Běžně se používá v kosmetice coby přírodní alternativa vazelíny při výrobě krémů a olejů. Díky těmto charakteristikám ho využijete při impregnaci dětských svrchních plenek, leštění nábytku, ošetřování kožených sedacích souprav, ale i voskování aut, ošetřování potahů a palubní desky.

 

Krom toho vykazuje vysokou přilnavost ke kovům a antikorozivitu – využívá se proto jako mazivo a konzervant v technických zařízeních.

Pro impregnaci a ošetřování kůže doporučujeme BALZÁM NA KŮŽI LEDERBALSAM ZDE.

Wikipedie

Latinsky Lanolinum, původem z lana, „vlna“, a oleum, „olej“.

 


Lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě; též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Při praní ovčí vlny, před dalším zpracováním, se lanolin získává z této vody centrifukací. 

Chemicky je lanolin vosk, je směsí esterů mastných kyselin s alkoholy o velké molární hmotnosti. V lanolinu bylo identifikováno více než 180 různých kyselin a 80 alkoholů. Teplota tání je okolo 40 °C. Lanolin je nerozpustný ve vodě, může s ní však tvořit velmi stabilní emulze. V určité době byl název Lanolin používán jako ochranná známka pro přípravek z ovčího a vepřového tuku a vody.

 

Použití:

 

Kosmetika (změkčuje a zjemňuje pokožku; různé krémy)

 

Textilní průmysl (změkčovadlo; přidává se do některých pracích prostředků)

 

Kožedělný průmysl

 

Lékařství a farmakologie (antibakteriální a hypoalergenní; podporuje hojení drobných popálenin; je použit pro výrobu vitamínu D3)

Doplňkové parametry

Kategorie: Ekodrogerie
Hmotnost: 11 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: