Mýdlo s bio olejem argánie - Patchouli (pačuli) 100g

Mýdlo s Bio olejem argánie a vůní pačuli.

85,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

Mýdlo s Bio olejem argánie a vůní pačuli.


Argánie je  strom, který roste pouze v jižním Maroku. Plodí olejnaté peckovice, z nichž se lisuje velmi kvalitní a sladký argánový olej, několikanásobně dražší než nejčistší panenský olivový olej.

 

Argánový olej "tekuté zlato Maroka", to je elixír mládí pro vaši pokožku. Výjimečné složení arganového oleje pokožku nejen uzdravuje ale i omlazuje. Olej je lisovaný za studena z ovoce Argana Spinoza je silným antioxidantem bohatý na vitamíny a mastné kyseliny.

 

Pleť bude po tomto ošetření mladistvá, hydratovaná a rozzářená jako slunce. Olej výrazně zlepšuje stav již existujících vrásek.

 

Pačule obecná je rostlina pěstovaná např. v Malajsii, Indii, na Filipinách, Srí Lance a v některých oblastech Jižní Ameriky. Rostlina sama o sobě není žádná extra zajímavá krasavice a dala by se při troše dobré vůle zaměnit s meduňkou lékařskou. Polokeř Pačule obecné dorůstá výšky až 120 cm a libuje si na slunných místech s dostatkem písečné půdy. Tajemství Pačule však tkví v její silici – pačuli. Ta se získává destilováním ze suchých listů a výhonků. Pačuli má výrazně těžkou, až zemitou vůni.

Ta našla své uplatnění především v kosmetice, kde se přidává do parfémů a v aromaterapii. Vůně pačuli zmírňuje úzkosti, deprese a strach. Tímto blahodárně působí na lidskou psychiku. Nepůsobí však jen na ducha, ale i na tělo! 


Esence pačuli má protizánětlivý, antiseptický a antibakteriální charakter. Využívá se i k podpoře hojení ran, proti otokům a zánětům pokožky. Také má kladný vliv na lidské vlasy a pomáhá jim být zdravými a krásnými, což je jistě zpráva dobrá! Pačuli se využívá jako jemné, leč učinné afrodisiakum. 

Ze silice pačuli se vyrábí také vonný olej. Pokud takový vlastníte, či si sami vyrobíte, pečlivě jej archivujte, neboť kvalita a cena vonného oleje s lety roste. Listy, které nejsou určeny k destilaci se suší a drtí. Takto vzniklý prášek se přidává do indických vonných tyčinek. 

Pačuli se občas přidává i do koupelí, kde má díky magii vzbudit lásku a přitáhnout peníze. V samotné magii se používá pačule už od středověku, kde získala lehce morbidně pojmenování jako Hřbitovní hlína. Je používána jako přísada při vymítacích kouzlech, meditaci a k rušení či posilování kouzel obecně. 

K zajímavostem patří, že do Evropy se pačuli dostala díky kašmírovým šátkům, které jí byly napuštěny. Možná díky své vůni získaly šátky takovou popularitu, aniž bychom věděli, že to bylo díky jejich vůni.

 

Výrobce: Maison du Savon de Marseille

 

Země původu: Francie

 

Hmotnost: 100g


Informujte mě, až bude k dispozici