-
Články
- - Potraviny, které léčí (11.3.14)
- - Je pitný režim podvod? (24.1.14)
- - Co nevíte o medu... (18.1.14)
- - Proč dělená strava? (17.1.2014)
- - Znáte vzdušné vitamíny?
- - Víte jak bojovat se stresem? (5.10.13)
- - Nejnebezpečnější drogou je cukr (23.9.13)
- - Novinka v léčbě rakoviny v Česku! (11.9.13)
- Znáte příznaky infarktu?
- - Vzestup a pád krevního tlaku (16.8.13)
- - Babské rady - jak na karpální tunel... (11.8.13)
- - Znáte sladidlo indiánů? (30.7.13)
- - Co nevíte o migréně (22.7.13)
- - Chuťovky, které zlepšují sexuální život (15.7.13)
- - Jak na artrózu, artritidu... (28.6.13)
- - Jak se zbavit bradavic (20.6.13)
- - Antibiotika přestávají účinkovat! (17.6.13)
- - Osm důvodů, proč mít sex! (11.6.13)
- - Fakta a mýty o mrtvici (2.6.13)
- Největší chyby, kterých se dopouštějí alergici.
- Pět dobrých rad do života...
- - 10 nejnebezpečnějších jedů v potravinách
- Proč chtít na zahradě čmeláky.
- - Typické chování pacientů (29.4.13)
- - Co nevíte o koloidním stříbře (19.4.13)
- - Boj proti jarním alergiím, astmatu, bronchitidě… (7.4.13)
- - Mezi muži středního věku vypukla epidemie deprese (13.3.13)
- - Jak přelstít jarní únavu (9.3.13)
- - MUDr. Petr Lukeš - specialista na čínskou medicínu (6.3.13)
- - Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte (28.2.13)
- - Dopřejte si šálek horkého nápoje (23.2.12)
- - Jak si zlepšit náladu (20.2.13)
- - Mobilní telefony ŠKODÍ! (16.2.13)
- - Nechoďte zbytečně k lékařům, udělají z vás pacienty! (12.2.13)
- - Pozor na dioxin a jiné jedy v potravinách (9.2.13)
- - Co nevíte o pivním břichu (6.2.13)
- - Koření a byliny H-K (2.2.13)
- - Skandální antikoncepce (2.2.13)
- - Koření a byliny A-F (30.1.13)
- - Jak uklízet ekologicky (27.1.13)
- - Nemoci a mýty o ledvinách (23.1.13)
- - Boj proti chřipce (19.1.13)
- - Hormonální antikoncepce může zabíjet! (17.1.13)
- - Špinavý vzduch usmrtil až 16.000 Čechů!
- - Kořením proti rakovině (8.1.13)
- - Novoroční předsevzetí ZHUBNOUT (6.1.13)
- - Novoroční předsevzetí NEKOUŘIT (2.1.13)
- - Jak na silvestrovskou kocovinu (30.12.12)
- - Vše o vánočním koření (26.12.12)
- - Vánoce v Česku a ve světě (17.12.12)
- - Co všechno umí ananas (15.12.12)
- - Koření, jak ho neznáme (11.12.12)
- - Příprava různých druhů čajů (8.12.12)
- - Výroba kvalitního čaje (5.12.12)
- - Medovina - kultovní nápoj (4.12.12)
- - S kým nechci spát (1.12.12)
- - Co je Haloterapie (28.11.12)
- Sůl nad zlato...
- - Necestujte za mořem, moře přijde za vámi.
- - Mýty o opilosti a kocovině (21.11.12)
- - Nemocné dítě a jeho léčba (18.11.12)
- - 6 tipů pro zdravé ledviny (14.11.12)
- - Mýty a fakta (2.11.12)
- Voda pro 3. tisíciletí
- - Elixír mládí a zdraví (28.10.12)
- - Geopatogenní záření (24.10.12)
- - Houbařská sezóna (19.10.12)
- - Pivo versus víno (16.10.2012)
- - Šípky a recepty z nich (7.10.12)
- - Zázračné mumio! (10.10.12)
- - Lanolin jak ho neznáte! (2.10.12)
- - Ovoce jako lék (26.9.12)
- - Co s jablky... (23.9.12)
- - Jak kupovat boty (22.9.12)
- - Burčák... (16.9.12)
- - Co muži podceňují (12.9.12)
- - Švestky (4.9.12)
- - Pozor na pátky! (1.9.12)
- - Co dokáže letní koření? (29.8.12)
- - Nepodceňujte chrápání (26.8.12)
- - Co nám lékaři neříkají! (21.8.12)
- - Co nevíte o citronech (19.8.12)
- - Žaloba na farmaceutické korporace (7.8.12)
- - Vitamín D (23.7.12)
- - Aspartam je jed! (18.7.12)
- - Potraviny na pranýři (14.7.12)
- - 15 důvodů proč pít pivo (10.7.12)
- - Reflexní terapie (8.7.12)
- - Základní pravidla hubnutí (26.6.12)
- - Co nevíte o vlastním tělu...
- - Jak začít hubnout (13.6.12)
- - Zdravé a chutné saláty (20.6.12)
- Klíšťata budou od vás utíkat!
- - Klíšťová encefalitida (11.6.12)
- - K čemu použít jedlou sodu...
- - Chřest (asparagus), kdo to věděl? (6.6.12)
- - Kouzelné účinky ořechů (4.6.12)
- - Královna panenských olejů (3.6.12)
- - Král panenských olejů (28.5.12)
- Víte, jak využít květy bezu černého?
- - Zázračný len (21.5.12)
- - Proč jíst doplňky stravy (14.5.12)
- - Uvařte si doma elixír mládí aneb staročeské chřestové menu (8.5.12)
- - Alternativní medicína v ČR (23.4.12)
- - Lidová medicína a farmakologie (23.4.12)
- Doprava
- Blog
Kategorie
- AROMATERAPIE
- ČAJE
- DOMÁCÍ SOLNÉ JESKYNĚ
-
EKO DROGERIE
- LANOLIN
- LŮŽKOVINY A MATRACE
- MINERÁLY A STOPOVÉ PRVKY
-
OLEJE
- Amarantový olej
- Avokádový olej
- Cedrový olej
- Dýňový olej
- Kmínový olej
- Kokosový olej
- Konopný olej
- Lněný olej
- Melounový olej
- Olej z pšeničných klíčků
- Olej z vlašských ořechů
- Olivový olej
- Ostropestřecový olej
- Pupalkový olej
- Rakytníkový olej
- Sezamový olej
- Šípkový olej
- Makový olej
- Chia olej
- Hořčičný olej
- Slunečnicový olej
- Makadamový olej
-
POTRAVINY A NÁPOJE
- Pro děti
- Hematogen
- Chalva slunečnicová
- Nápoje
- Žvýkačky
- Himalájská kuchyňská sůl
- Rýže
- Včelí produkty
- Koření
-
Oleje
- Amarantový olej
- Cedrový olej
- Kokosový olej
- Konopný olej
- Lněný olej
- Melounový olej
- Kmínový olej
- Olej z pšeničných klíčků
- Olej z vlašských ořechů
- Ostropestřecový olej
- Rakytníkový olej
- Šípkový olej
- Dýňový olej
- Avokádový olej
- Makový olej
- Pupalkový olej
- Sezamový olej
- Olivový olej
- Chia olej
- Hořčičný olej
- Slunečnicový olej
- Makadamový olej
- Másla
- Káva, kávoviny
- Sušené plody, semena a houby
- Mouky, cerálie, škroby
- Obiloviny/pseudo, luštěniny, těstoviny
- Luštěniny
- Sladidla
- Pomazánky, pasty, krémy, výživy
- Těstoviny
- Čokoláda a Kakao
- Sirupy a šťávy
- Proteiny
- Cukrovinky
- Pyré
- Kaše, vločky
- Polévky
- Krekry, sušenky
- Vlákniny a mořské řasy
- Zelené potraviny
- Ochucovadla, přísady
- Slané dobroty
- Polotovary
- Octy
- Ostatní
- Instantní nápoje
- Dětská výživa
-
PŘÍRODNÍ KOSMETIKA
- Balzámy a masti
- Tělové oleje
- Dětská kosmetika
- Masážní a koupelové oleje
- Pleťové krémy - aktivní
- Kosmetická másla
- Koupelové soli a emulze
- Mýdla
- Šampóny a kondicionéry
- Péče o dutinu ústní
- Repelenty
- Vlasové oleje
- Bylinný extrakt
- Henny a Basmy na vlasy
- Jíly a bahno
- Deodoranty a antiperspiranty
- Přípravky na ruce a nehty
- Líčení
- Přípravky na nohy
- Dětské oleje
- Holení
- PŘÍRODNÍ MEDICÍNA
-
VÝCHODNÍ MEDICÍNA
- ŠUNGIT
- VITAMÍNY
Sledujte nás
Prohledat blog
Nejnovější
-
Víte, co dokáže nedostatek vitamínu B12?
Matka příroda zařídila, že lidský organismus potřebuje ke správnému fungování celou řadu vitaminů. Těch je obrovská...Mar 8, 2020 přečíst více -
Víte, jak si vyrobit dezinfekci na ruce?
Česko se připravuje na zavlečení nákazy koronaviru do země. Lidé si kromě roušek a respirátorů začínají hromadně...Feb 29, 2020 přečíst více -
Co nevíte o prošlých potravinách
Prošlé potraviny nevyhazujte. Můžete je klidně sníst i dlouho po datu, které ohraničuje jejich minimální trvanlivost....Feb 22, 2020 přečíst více -
Víte, jak zmírnit příznaky nadýmání?
Řadíte se mezi jedince, kteří mají s plynatostí problém? Potom pozorně čtěte, protože se dozvíte několik dobrých rad,...Jan 16, 2020 přečíst více -
Víte, proč vám nejde zhubnout?
Pro získání vysněné postavy je zapotřebí především dvou hlavních aspektů. Jedná se o zvýšenou pohybovou aktivitu a...Jan 12, 2020 přečíst více
Víte, jak zmírnit příznaky nadýmání?
Problém, zvaný nadýmání.
Plynatost, nadýmání a celkově pohyb střev je velkým a hlavně hodně nepříjemným problémem. Ten je doprovázen mnohdy i nepříjemnou, bodavou bolestí v oblasti břicha.
Řadíte se mezi jedince, kteří mají s plynatostí problém? Potom pozorně čtěte, protože se dozvíte několik dobrých rad, jak s tímto zdravotním problémem zatočit a to za pomoci několika přírodních prostředků. V případě, že vám nepomůže jeden, není nic jednoduššího, než vyzkoušet další. Je zde vysoký předpoklad zbavení se veškerých zdravotních problémů a to vcelku v krátkém čase.
V první řadě je ale potřeba upozornit na pár zásad, díky kterým se nejenom vyhnete nadýmání, ale případným problémům takto předejdete.
Abyste předešli zácpě, nadýmání a s tím spojené bolesti břicha, potom dodržujte následující rady:
V první řadě omezte mléčné výrobky, neboť ty během trávení vytvářejí spoustu plynu, což následně vede k nadýmání a plynatosti. V případě, že se tedy potýkáte s tímto neduhem, potom ve svém jídelníčku omezte větší konzumaci sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů. Namísto nich zařaďte kokosové nebo mandlové mléko. Ale pozor na mléko sójové. To totiž obsahuje jiná zdravotní rizika.
Dalším bodem je zelenina, zejména zelí, chřest anebo brokolice. Ačkoliv jsou tyto vyjmenované druhy více nežli zdravé, je potřeba se jim v případě nadýmání vyhýbat. Jsou to druhy zeleniny, které mají vysoký obsah rafinózy, tzn. cukru, který se začíná trávit až v tlustém střevě. Pro postižené trpící plynatostí to v praxi znamená pouze jediné: tyto druhy zeleniny klidně konzumujte, ale s mírou.
Jak jsou na tom naše střeva s luštěninami? Je o nich všeobecně známo, že fazole, čočka, hrách a další jsou sice zdravé, ale v našich útrobách dělají pěknou neplechu. Jsou totiž schopny vytvořit ve střevech nadměrné množství plynů. I v tomto případě je nutné si poradit a to tak, že fazole před vařením namočíme do vody na dostatečně dlouhou dobu.
Dále je nutné si dát pozor i na některé druhy ovoce, jako jsou například jablka či hrušky. Sice jsou bohatým zdrojem rozpustné vlákniny, zároveň ji ale žaludek u některých jedinců není schopen tolerovat. Pokud se řadíte mezi tyto jedince, potom se tomuto druhu ovoce raději vyhněte.
Ačkoliv se to zdá téměř neuvěřitelné, velkým pomocníkem pro nadýmání je i obyčejné žvýkání žvýkaček. Během této činnosti polykáme nejenom sliny, ale i vzduch, který se následovně hromadí ve střevech nebo žaludku.
Tytéž problémy způsobují i sladkosti, obsahující umělá sladidla.
Jak známo, velký příjem soli zadržuje v těle vodu. To má za následek otoky s následným stlačováním střev, což vyvolává pocit nevolnosti či plynatosti. Proto je potřeba omezit denní přísun soli na 2300 mg.
Dalším spouštěčem plynatosti jsou perlivé nápoje, mezi něž se řadí pivo, minerálky a další sycené nápoje, které obsahují velké množství oxidu uhličitého, Ten se následně uvolňuje ve střevech a tím vyvolává nepříjemné pocity nadýmání. Proto je nutné omezit i příjem tohoto druhu nápojů.
Osvědčené přírodní látky úspěšně bojující proti zácpě a plynatosti.
Zde je pár typů přírodních látek, mající velmi prospěšné účinky na lidské trávení. Ty jsou schopny již za krátkou dobu po užité zmírnit příznaky nadýmání. K tomu podporují i zdravou střevní mikroflóru. Ta je pro dobré trávení doslova nezbytná.
a) Fenykl. Fenykl a fenyklová semínka fungují ve střevech coby protikřečové látky. Jejich úkolem je snižování produkce plynů. Konzumací fenyklu se nejenom střeva, ale i svaly okolo nich krásně zrelaxují. Navíc podpoří tvorbu žluči a současně sníží bolesti v břichu.
b) Kmín. Toto koření v sobě ukrývá vysoce účinné látky, jež mají za úkol přibržďování tvorby plynů ve střevech. Podporuje také množení tělu prospěšné střevní mikroflóry.
c) Zázvor. Nesmírně silná zbraň v boji nejenom proti nachlazení, ale také při zmírnění zažívacích potíží. Zaslouží se o to hlavně jeden enzym pro trávení bílkovin. Jeho úžasným účinkem budete opravdu překvapeni, protože tento doslova mocný kořen si s plynatostí velmi rychle poradí.
d) Ananas. Stejně jako zázvor i ananas obsahuje tzv. bromelin – potentní enzym pro trávení bílkovin.
EKOMARKET.cz doporučuje:
Fenykl celý 20 g – koupit ZDE
Kmín celý 35 g - koupit ZDE
Kmín drcený 35 g – koupit ZDE
Kmín římský celý 30 g - koupit ZDE
Kmín římský mletý 35 g - koupit ZDE
Olej z kmínu černého 100% - 50 ml - při potížích se zažíváním, bronchitidě, senné rýmě, průjmech, nadýmání, kožních ekzémech a kopřivce. koupit ZDE
Antispasm MIKSOFIT 45 tablet - pro trávení, nadýmání, plynatost a zklidnění trávicího traktu. koupit ZDE
Balzám "Kamenná brána" 250ml - játra, trávení, nadýmání, střeva, trávení, detoxikace, žlučník. koupit ZDE