Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Nejnovější

Zobrazit vše

Recenze

18.09.2023

Zboží přišlo v normálním termínu, úhledně zabalené.

27.08.2023

Skvělé jednání, bleskové doručení

25.08.2023

Perfektní komunikace s vedením e-shopu a řešení mého problému s objednáním.

17.08.2023

Objednané zboží bylo v pořádku doručeno, korespondence přes e-mail vstřícná.

17.08.2023

Rychlost

17.08.2023

Výrobky jsou skvěle …. ⭐️⭐️⭐️ za přijatelnou cena Rychle dodání

07.08.2023

Zatím poprvé a OK

01.08.2023

Jsem stálý zákazník a jsem velice spokojena !

27.07.2023

Objednávala jsem lanolin už podruhé a byla jsem velmi spokojena. Dodání bylo velmi rychlé a příjemní a velice ochotní lidé. U této firmy radost nakupovat.

19.07.2023

probíhala komunikace

19.07.2023

Jinak obchod na jedničku Rychlé dodání

Když tak sedím a přemýšlím nad novým článkem a současně vidím za oknem to husté chumelení, tak mě napadá dát si něco dobrého… Proto Vám přinášíme několik velmi rychlých receptů na teplé nápoje, které Vás v zimním čase zahřejí a potěší.

 

Horké zimní nápoje, po kterých už nesmíte na lyže ani za volant

Možná to nevíte, ale na sjezdovce platí stejné pravidlo jako na silnici - měli byste se zahřívat leda čajem s citronem a alkoholem posilněné horké nápoje si nechat až domů či do chaty ke kamnům. Co takhle zkusit navečer pro změnu něco jiného než klasický grog nebo svařák?

Po lyžování nebo mrazivé vycházce přijde vhod něco teplého, sladkého a voňavého k pití s kapkou alkoholu.

 

Jablečný grog

Množství: pro 1 osobu

200 ml jablečného moštu

40 ml rumu (může být i "spiced")

2 lžičky hnědého cukru

mletá skořice dle chuti

plátek citronu nebo jablka

celá skořice

1. Jablečný mošt ohřejeme téměř k bodu varu, ale nevaříme.

2. Do silnostěnné skleničky nebo hrnečku nalijeme rum, zalijeme horkým moštem, přidáme cukr a skořici a zamícháme.

3. Nakonec vložíme pro ozdobu celou skořici a ozdobíme plátkem citronu nebo čerstvého jablka.

Tip:

Místo hnědého cukru můžeme osladit medem nebo javorovým sirupem.

 

Opilá horká čokoláda

Množství: pro 1 osobu

150 ml plnotučného mléka

50 ml smetany ke šlehání

50 ml rumu

80 g kvalitní hořké čokolády

cukr dle chuti

šlehačka a kakao na ozdobení

1. Mléko a smetanu opatrně ohřejeme a odstavíme z plotny. Přilijeme rum.

2. Do hrnce přidáme cukr a nalámanou čokoládu. Počkáme, dokud se zcela nerozpustí.

3. Promícháme a zdobíme šlehačkou a kakaem.

Tip:

Místo kakaa můžeme na posypání použít mletou nebo strouhanou čokoládu.

 

Krakonošovy kapky

Množství: pro 1 osobu

40 ml rumu

40 ml griotky

horká voda na zalití

cukr dle chuti

pomeranč

hřebíček

1. Do hrnku nebo silnostěnné sklenice nalijeme rum a griotku.

2. Zalijeme vařící vodou a osladíme dle chuti (někomu stačí jen sladká chuť griotky).

3. Ozdobíme kouskem omytého pomeranče, do jehož kůry jsme zapíchali hřebíček, a podáváme.

 

Arktické teplo

Množství: pro 1 osobu

4 cl vodky

2 cl pomerančového džusu

2 cl mátového sirupu

horká voda

sklenice na irskou kávu

1. Vodku z džusem a mátovým sirupem nalijeme do horku odolné sklenice

2. Přilijeme horkou vodu, zamícháme a ihned nápoj servírujeme.

 

Ohřívač srdce

Množství: pro 4 sklenice

1 ks citrónu

2 ks pomerančů

4 lžíce medu

4 lžíce rumu (zde bych uvedl, dle vlastního rozhodnutí)

1 l vody

1. Citrusové plody vylisujeme.

2. Do nahřátých sklenic rozdělíme citrónovou a pomerančovou šťávu a rum.

3. Dolijeme horkou vodou a osladíme medem.

 

Bombardino

Italský lomcovák je známý především z okolí sjezdovek, kde ho v barech servírují na zahřátí a jako kalorickou bombu.

Množství: pro 6 sklenic

500 ml vaječného koňaku

250 ml whisky (rum, brandy)

250 ml smetany ke šlehání

200 ml mléka

kakao holandského typu

1. V hrnci svaříme vaječný koňak s whisky.

2. Vmícháme horké mléko a nápoj rozdělíme do 6 silnostěnných sklenic.

3. Jednotlivé porce zdobíme velkou vrstvou do tuha ušlehané smetany, zasypeme kakaem a ihned podáváme.

 

Horké nápoje bez alkoholu

Většinu horkých nápojů můžeme připravit i bez alkoholu. Víno nahradit ovocnou šťávou, přidat čerstvě vymačkané ovoce, alkohol nahradit sirupem a více ovonět kořením. Nejjednodušší variantou horkého nealko nápoje jsou prohřáté vysokoprocentní džusy, které před podáváním posypeme mletou skořicí. Výborně chutná hruškový, jablečný, ananasový či brusinkový. V restauracích se setkáte i s instantní variantou z prášku, ta se však s horkým džusem nedá srovnávat, většinou jde jen o výrazně oslazenou horkou vodu s umělými vůněmi a barvivy. Další variantou jsou smetanové horké nápoje ochucené vanilkou a medem.

 

Horké citrusy

Množství: pro 1 osobu

200 ml pomerančového džusu

2 lžičky třtinového cukru

1 lžička medu

špetka mleté skořice

drcený hřebíček

čerstvé citrusy na ozdobu

1. V hrnci zahřejeme džus spolu s hřebíčkem, dle chuti osladíme medem.

2. Přidáme skořici, nápoj scedíme do sklenice a ozdobíme čerstvými citrusy.

Doporučení:
Tento nápoj je vhodný pro děti, pro dospěláky lze přidat kapku vodky.

 

Čoko-vanikové mléko

Tento recept vám pomůže utlumit chuť k jídlu.

Množství: pro 1 osobu

250 ml nízkotučného mléka

1 lžička kakaa na pečení

½ bal. vanilkového cukru

1. Nízkotučné mléko smícháme v hrnci s lžičkou kakaa na pečení a vanilkovým cukrem.

2. Zamícháme a přivedeme k varu.

3. Ihned podáváme.

Doporučení:
Horké čokoládové mléko můžeme vyšlehat malým šlehačem, bude mít pak krásnou pěnu.

 

Vanilkové potěšení

Množství: pro 4 sklenice

600 ml mléka

100 ml smetany

1 sáček vanilkového pudinku

8 lžic moučkového cukru

vanilkový lusk

1. Pudinkový prášek rozmícháme s mlékem a smetanou.

2. Přidáme cukr a dužninu vanilkového lusku, směs zahříváme pozvolna, na mírném zdroji tepla, za stálého míchání až začne houstnout.

3. Nalijeme do sklenic a ihned podáváme.

 

… a taky něco dobrého a rychlého k zakousnutí

 

Rozinkové sušenky s pistáciemi

listové těsto

máslo

hnědý cukr krystal

nasekané pistácie (jakékoliv ořechy)

nasekané bílé rozinky

skořice

med

moučkový cukr

Listové těsto rozválíme, pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem, nasekanými ořechy a rozinkami. Poprášíme skořicí a pokapeme medem. Těsto s náplní zamotáme do rolády a nakrájíme na kolečka. Kolečka položíme na plech a posypeme moučkovým cukrem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut při teplotě 200oC.

 

A teď už přejeme dobrou chuť a příjemně prožitý večer…

 

Zdroj: idnes.cz, internet

 

EKOMARKET.cz doporučuje výběr z cca 250 druhů čaje:

Černý čaj porcovaný ­– ZDE

Černý čaj sypaný ­– ZDE

Zelený čaj porcovaný ­– ZDE

Zelený čaj sypaný ­– ZDE

Bílý čaj porcovaný ­– ZDE

Bylinný čaj porcovaný ­– ZDE

Bylinný čaj sypaný ­– ZDE

Dárkové balení čajů ­– ZDE

Dětský čaj porcovaný ­– ZDE

Chai Latte ­– ZDE

Kvetoucí čaj ­– ZDE

Ovocný čaj porcovaný ­– ZDE

Ovocný čaj sypaný ­– ZDE

 

VAŠE ZDRAVÍ A SKVĚLÁ KONDICE,

TO JSOU NAŠE PRODUKTY A PORADENSTVÍ