Blog

Víte, co dokáže nedostatek vitamínu B12?

Matka příroda zařídila, že lidský organismus potřebuje ke správnému fungování celou řadu vitaminů. Těch je obrovská škála a není potřeba je zde všechny vyjmenovávat. Budeme se bavit pouze o jednom a to o vitaminu B12. V případě, že je ho v těle nedostatek, způsobuje zcela výrazně zdraví a také chování postiženého jedince. Tímto způsobem dává tělo najevo, že je potřeba tento vitamin doplnit. Existují dvě cesty, jak toho docílit – přírodní cestou anebo doplňky stravy.

March 8, 2020 Zdraví
přečíst více
Víte, jak si vyrobit dezinfekci na ruce?

Česko se připravuje na zavlečení nákazy koronaviru do země. Lidé si kromě roušek a respirátorů začínají hromadně nakupovat také dezinfekční gely. Světová zdravotnická organizace proto nabízí návod na přípravu, abyste je nemuseli složitě shánět v obchodech.

February 29, 2020 Zdraví
přečíst více
Co nevíte o prošlých potravinách

Prošlé potraviny nevyhazujte. Můžete je klidně sníst i dlouho po datu, které ohraničuje jejich minimální trvanlivost. Zavařeniny vydrží ještě půl roku, hořčice rok, říkají odborníci v článku.

February 22, 2020 Zdraví
přečíst více
Víte, jak zmírnit příznaky nadýmání?

Řadíte se mezi jedince, kteří mají s plynatostí problém? Potom pozorně čtěte, protože se dozvíte několik dobrých rad, jak s tímto zdravotním problémem zatočit a to za pomoci několika přírodních prostředků. V případě, že vám nepomůže jeden, není nic jednoduššího, než vyzkoušet další. Je zde vysoký předpoklad zbavení se veškerých zdravotních problémů a to vcelku v krátkém čase.

January 16, 2020 Zdraví
přečíst více
Víte, proč vám nejde zhubnout?

Pro získání vysněné postavy je zapotřebí především dvou hlavních aspektů. Jedná se o zvýšenou pohybovou aktivitu a správného stravování a to zejména po ránu. Ale pozor. Může se totiž stát, že si v dobré víře a snad i ve snaze snídat co nejzdravěji, nakládáte na talíř nutričně chudé jídlo. A co když je právě takové jídlo navíc plné skrytých kalorií?

January 12, 2020 Diety
přečíst více
Víte, jak na detoxikaci těla?

Detox je cizí slovo, v současnosti používané ve velkém. V překladu se jedná o zbavení se jedů v organismu. Celkově si pod tímto názvem můžeme představit ledacos a to od radikálních metod, co se narkomanů týká, přes různé výplachy střev, všelijakých půstů a životu na ovocných šťávách, až po jemnější metody, které vedou k důkladnému očištění našeho organismu. Jedná se o velmi rozumnou dietu, ke které se přiklání spousta výživových odborníků.

January 7, 2020 Diety
přečíst více
Co nevíte o tvarůžkách...

Spousta lidí tuto vynikající pochutinu nemusí. Je to dané jejich nelibým aroma. Sice jsou smradlavé, ale jinak velmi zdravé. Tvarůžky jsou bohaté na bílkoviny, přitom chudé na tuky, takže bezpečně podporují hubnutí. Zamilujte si jejich chuť, uděláte to pro svoje zdraví.

December 2, 2019 Diety
přečíst více
Co nevíte o černém pepři…

Již od starověku využívali lidé k léčení veškerých zdravotních neduhů všemožné bylinky a koření, známé a využívané do dnešní doby. Zázvor, chilli papričky nebo kurkuma, které si svou popularitu zcela jistě zaslouží, si svoji oblibu dokázaly uchovat až do dnešní doby. Na jedno koření se ovšem časem zapomnělo, což je ohromná škoda. Jedná se o černý pepř, jehož účinky doslova vyčnívají nad ostatním kořením. Je přímo ideálním prostředkem k léčbě různých onemocnění a to na mnoho způsobů. Toto blahodárné koření tak nabízí opravdu ten největší zdravotní přínos a proto je obrovská škoda, že ho současná moderní věda přehlíží.

November 18, 2019 Zdraví
přečíst více
Víte, jak na rýmu?

Zažil to už zřejmě každý z nás – skelné oči, z nosu, vypadajícím jako bambule, pořád teče, hlas jako po těžkém draku. Ano, máme rýmu. Někdy se ovšem tato nepopulární neduh projeví i jinak – širší infekce dýchacích cest, uší nebo obojího. V ten moment už toho moc nezmůžeme, ale než nás to potrefí, co třeba vyzkoušet účinnou prevenci?

November 11, 2019 Zdraví
přečíst více
Co nevíte o kysaném zelí…

Historie kysaného zelí zachází až do počátku 16. století, kdy si pro svoji oblibu vysloužilo název „všelék.“ Podle archeologů, kteří našli důkaz o jeho oblibě již ve středověku, skladovalo se kysané zelí ve velkém množství v antických sklepích. Bylo to dáno nemožností zmrazování, navíc ve střední a severní Evropě nebyla možnost získání čerstvých produktů z jižní polokoule. Tudíž to bylo právě kysané zelí, které poskytovalo v zimním období tolik potřebné živiny.

October 21, 2019 Zdraví
přečíst více