Mýdlo s bio olejem argánie - Jasmin (jasmín) 100g

Mýdlo s Bio olejem argánie a vůní jasmínu.

85,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

 Mýdlo s Bio olejem argánie a vůní jasmínu.

 

Argánie je  strom, který roste pouze v jižním Maroku. Plodí olejnaté peckovice, z nichž se lisuje velmi kvalitní a sladký argánový olej, několikanásobně dražší než nejčistší panenský olivový olej.

Argánový olej "tekuté zlato Maroka", to je elixír mládí pro vaši pokožku. Výjimečné složení arganového oleje pokožku nejen uzdravuje ale i omlazuje. Olej je lisovaný za studena z ovoce Argana Spinoza je silným antioxidantem bohatý na vitamíny a mastné kyseliny.

Pleť bude po tomto ošetření mladistvá, hydratovaná a rozzářená jako slunce. Olej výrazně zlepšuje stav již existujících vrásek.

 

Jasmín je nezřídka označován za aromatický doplněk zahrady, a to díky jeho nádherné a čisté vůni, která bývá často používána jako dominantní esence parfémů. Jasmín je v podstatě rychle rostoucí liána, která dosahuje květenstvípřevážně na začátku létaa někdy i v jarním období (je-li jaro teplé). Velkou výhodou pěstovánítéto bělostné květiny v zahraděje to, že není vybíravá na půdu. Uchytí se jak v písečné zemině, tak i v klasické hlíně. Jasmín je však velmi náročný na světlo. Rozhodně mu svědčí slunnámísta bez sebemenšího stínu.

 

V Indii, jedné ze zemí svého původu je jasmínový květuzván "královnou noci"  - pro svou omamnou vůni.  V tomto případě hovoříme o žlutém jasmínu. Ten je dodnes využívána pro léčbu aromaterapií.  Jeho kolébkou je rovněž Egypt, Alžírsko a Itálie. Jasmínové květy se zde sbírají ručně a před svítáním, jinak totiž ztratí až 20% své vůně. Dále jsou pak používány jako esence drahých, francouzských parfémů.

V současnosti je výjimečně používán i v západní medicíně, kde se požívá sirup z květůproti kašli a čaj z listůna venkovní použití při zraněních očí. Jasmínový odvar má mimo jiné i neuvěřitelně pozitivní účinky na lidskou nervovou soustavu. Také působí proti křečím, je schopen odbourat stres a jeho vonná esence je často využívána při antidepresivní rehabilitaci.

 

Jasmín má však užití v kosmetickém průmyslu, kde je ve formě olejů produkován jako léčivý prostředek pro suchou pleť. Kromě toho má také afrodisiakální účinky. Tradiční Čínská medicína hojně využívá květůjasmínu pro jeho antibakteriální vlastnosti, podobně jako kloktadlo při zánětech ústní dutiny.

 

Výrobce: Maison du Savon de Marseille


Země původu: Francie


Hmotnost: 100g

 


Informujte mě, až bude k dispozici