Bio mýdlo s oslím mlékem DUO - Lavande/Huile d´oliva (levandule/olivy) 125g

Bio mýdlo s oslím mlékem, vůní levandule s olivami.

90,00 Kč
S DPH
Počet
Momentálně vyprodáno

Bio mýdlo s oslím mlékem, vůní levandule s olivami.

 

Oslí mléko – unikátní působení oslího mléka na pokožku lidského těla – zabraňuje jejímu předčasnému starnutí – je známo po staletí. Na počátku tohoto tisíciletí byly postupně oživeny staré receptury a díky tomu si můžeme dnes dopřát osvěžení a povzbuzení pro pleť, které toto mléko přináší. Oslí mléko účinné zejména na kožní problémy, kde si i "schované" v mýdle udržuje své výborné čistící a tonizující účinky. Mléko jemně působí na nervový systém prostřednictvím chemizmu esenciálních mastných kyselin a dokáže eliminovat kožní onemocnění související s nervovými poruchami – známých jako stres.
Je doloženo, že se Kleopatra, královna Egypta, pravidelně koupala v oslím mléce a zachovávala si tak svou legendární krásu a pověstný nadhled.


 

Levandule je vytrvalý polokeř, který roste až do výšky 50 cm. Pochází ze Středomoří, má šedozelené listy a modré nebo modro-fialovým květy. Levandule prospívá každému typu pleti, regeneruje kožní buňky, omlazuje pokožku, pomáhá při popáleninách, spáleninách od slunce, má protizánětlivé účinky. Je to hojivý prostředek na vyrážky, ekzémy, dermatitidy, lupénku. Levandulová lázeň je osvěžující, uvolňující, odbourává stres, napětí a podrážděnost.

 

Účinnými látkami v levanduli jsou silice, třísloviny, antokyany, hořčiny a pryskyřice. K léčení se na rozdíl od využití v kuchyni, používá pouze květ levandule. Nálev z levandulového květu má tlumivý účinek na nervy, snižuje krevní tlak, působí trochu močopudně, tiší menstruační bolesti, stimuluje slinivku břišní a má blahodárný vliv na činnost střev i žaludku. Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván také do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a mají povzbuzující účinek.Tinktura obsahující silice levandule při vnějším použití prokrvuje pokožku, proto je vhodná na revmatismus, dnu nebo špatně se hojící rány, popáleniny a záněty.

 

Známé je i využití levandule v kosmetice jako přísady do voňavek. Sušená levandule po sobě zanechá příjemnou vůni a zároveň odpuzuje šatní i kuchyňské moly. Levandulová nať se používá i v kuchyni, je například jednou ze součástí provensálského koření. Dále se můžeme setkat i s kandovanými květy levandule, levandulovým medem nebo například s levandulovou zmrzlinou.

 

Plody olivovníku jsou obzvláště olejnaté a obsahují více než 50% oleje a skoro 40% vody. Původ olivovníků je v Malé Asii. Olivy po zpracování (syrové ze stromu se nedají jíst, jsou tvrdé a nechutné), mají místo v teplé i ve studené kuchyni, přidává se k nim různé koření a zelenina, prodávají se s peckou i bez ní, různé barvy a velikosti.

Produkt olivovníku - olej - se používá v kosmetice zejména za studena lisovaný, který obsahuje přibližně 80% nenasycených mastných kyselin - z nich nejvýznamnější je kyselina olejová. Z 12-15% jsou v oleji zastoupeny nasycené tuky a velmi malé množství volných mastných kyselin, které jsou určujícím znakem kvality olivového oleje. Obvykle se přidává lecitin a široké spektrum vitamínů (A, E), minerálů a fytochemických látek.
Extrakt z čerstvých oliv použitý při výrobě kosmetiky si uchovává všechny plnohodnotné látky čerstvého výtažku a pokožku dostatečně ošetřuje. Olivové krémy se snadno roztírají a obsažený glycerol zabraňuje vysoušení pokožky.

Účinky na kůži - zabraňuje stárnutí pleti, zanechává ji jemnou a ošetřenou, redukuje tvorbu podkožního mazu, potlačuje zánět, omezuje roztřepení vlasů a jejich vysoušení, podporuje hojivé procesy, zmírňuje otoky...


Výrobce: Maison du Savon de Marseille

 

Země původu: Francie

 

Hmotnost: 125g



Informujte mě, až bude k dispozici