Zelená káva na hubnutí

Hubnout pomocí pití kávy? Zdá se vám to zhola nemožné? Ačkoliv se to zdá být k nevíře, tak zelená káva skutečně existuje a ještě k tomu pomáhá k hubnutí mnohem více, než jiné osvědčené metody, o kterých se dočtete všemožně na internetu. Zelená káva je totiž přírodním prostředkem, za pomoci kterého můžete opravdu začít pracovat na snižování nadbytečných kil.

 

Výtažek ze zelené kávy

Podobnost s klasickou černou kávou není náhodná. Rozdíl je pouze ve zpracování, neboť zelená káva neprochází procesem fermentace, poté neproběhne pyrolýza, což jsou dva důležité prvky při výrobě kávy. Rozdíl je tedy nejenom v barvě, ale i chuti. Zelená káva, jak již její název napovídá, má zelenou barvu. Její chuť pak není hořká, ale spíše kyselá. Vynechání obou procesů není nikterak náhodné. Káva si zachová všechny důležité látky, tedy i ty, které vám pomohou při snížení hmotnosti.

 

Pokud tedy jste milovníky kávy a chcete ochutnat její netradiční chuť a přitom ještě něco udělat i s nějakým tím kilem navíc, nezbývá než si vychutnat zelenou kávu. Chcete-li se dozvědět více informací k tomu, aby i vás přesvědčila zelená káva o svém účinku

Jak dokáže zelená káva podpořit hubnutí?

Lidé mají přirozeně v povaze snahu hledat ta nejjednodušší řešení svých problémů. Proto, když přijde na hubnutí, zkouší všemožné hubnoucí preparáty a zázračné prášky, které jim k tomu mají údajně dopomoci. Prostředky na hubnutí jsou ovšem velmi ošemetné a jedinou možností, jak si jejich účinnost ověřit bez vyhazování peněz, je dobrá recenze. Dalším problémem je složení takových tabletek, které bývá buď velmi sporné, nebo dokonce zdraví škodlivé. Takže se ze začátku budete radovat ze shozených kilogramů, ale nakonec skončíte u lékaře. Špatný vliv na naše zdraví se totiž může projevit až po několika měsících užívání. Co tedy s tím? Vsaďte na čistě přírodní prostředky, u kterých je opravdu jistota nezávadnosti. Takovým hubnoucím pomocníkem je mimo jiné zelená káva.

Proč vlastně zelená?

Zelená káva si je s klasickou kávou, kterou známe a denně pijeme, velice podobná. Hlavní rozdíl je ve zpracování kávových zrn. Ta se totiž neopraží a neprojdou procesem fermentace. Pak v nich neproběhne pyrolýza, a to způsobuje rozdíly jak v chuti, tak v barvě výsledného nápoje. Takto zpracovaná kávová zrnka nemají hnědou barvu, ale zůstávají zelená. Nápoj připravený ze zelených zrnek je, co se týče chuti, trochu nevšední. Není už tak hořký jako káva klasická a jeho chuť získá více na kyselosti. Pro milovníky kvalitní kávy je takový nápoj skvělá obměna, a věřte, že si jeho výrazné aroma brzy oblíbíte.

Zrnka se ale nezpracovávají odlišně kvůli barvě a chuti nápoje. Hlavním benefitem tohoto pozměněného procesu je, že si káva zachová mnohem více pro tělo prospěšných látek, které mají samozřejmě vliv i na snižování hmotnosti.

Káva a hubnutí?

Proč se zařadila zelená káva mezi moderní prostředky na snižování váhy? Začalo to ve vědeckých laboratořích, kde vědci kávu pečlivě prozkoumali. Konečné výsledky mluvily za vše. Zelená káva obsahuje obrovské množství silných antioxidantů – konkrétně mluvíme o fenolech a kyselině chlorogenové. Tyto antioxidační látky chrání lidské tělo před civilizačními nemocemi a celkově podporují zdraví člověka.

Kyselina chlorogenová v kombinaci s kofeinem, který je v kávě přirozeně obsažen, pomáhá zpomalit vstřebávání glukózy do organismu. To má samozřejmě vliv na hladinu cukru v krvi. Je známo, že pokud je hladina cukru v těle nestabilní, mají lidé sklony k přejídání a často sáhnou právě po sladkostech, které cukr doplní nejrychleji. Nejčastěji to bývá v odpoledních a večerních hodinách, což je pro naši postavu nejhorší čas. A protože sladkosti způsobují opět kolísající hladinu cukru, jedná se o začarovaný kruh. Dejte si proto alespoň jeden šálek zelené kávy denně a tomuto nepříjemnému jevu předejdete.

Fenoly mají zase výborný vliv na cévní soustavu a srdce. Jsou to látky, které působí preventivně proti infarktu a dalším kardiovaskulárním chorobám. V České republice je infarkt myokardu jednou z nejčastějších příčin úmrtí, a to hlavně kvůli špatnému životnímu stylu. Možná jste o fenolech slyšeli v souvislosti s červeným vínem, které je také obsahuje. Ovšem vliv alkoholu na náš organismus je stále předmětem diskuzí, a tak bude přeci jenom lepší přijímat tyto malé pomocníky v podobě šálku lahodné zelené kávy.

Fenoly a kyselina chlorogenová detoxikují tělo od látek, které náš organismus jen zatěžují a přispívají tak k nárůstu tukových zásob. S čistým organismem se lépe pracuje a hubnutí je pak mnohem snadnější. Zároveň se z nich v kombinaci s kofeinem stává účinný spalovač tuků, který je navíc pro zdraví naprosto neškodný.

Jak zařadit zelenou kávu do jídelníčku?

Zaprvé je důležité podotknout, že výše zmiňované účinky zelené kávy vymizí, pokud do ní nalijete smetanu, plnotučné mléko a osladíte ji cukrem. Nejlepší je pít kávu čistou. Ne každý to ale dokáže, a zvlášť ze začátku může chvíli trvat, než si na její výraznou chuť zvyknete. Proto volte například mléko odtučněné a místo cukru si kávu oslaďte bylinkou stévií, která je mnohonásobně sladší než cukr, nemá žádné škodlivé účinky a překvapivě ani žádné kalorie.

Nejlepších výsledků se zelenou kávou dosáhnete, když ji zařadíte do vašeho jídelníčku třikrát denně. A to nejlépe vždy po jídle jeden šálek – tedy po snídani, obědě a večeři. Takto budete do organismu dodávat prospěšné látky vyrovnaně, a zároveň se vám po jídle budou hodit její účinky na spalování tuků. Zelenou kávu nebo například mletý extrakt ze zelených kávových bobů můžete také přidávat do oblíbených smoothie. Tím do svého jídelníčku zařadíte zdravou svačinu.

Mnoho sportovců si dává kávu před závodem či tréninkem. To se doporučuje i se zelenou kávou, ideálně hodinu před konkrétním sportovním výkonem. Kofein v kávě tělo nastartuje a připraví ho na následující pohyb. Uvádí se, že sportovcova výkonnost se zvedne až od 15 %. Což už rozhodně není zanedbatelný údaj.

Ač se nedávno přišlo na to, že káva vlastně vůbec nedehydratuje, je dobré nezapomínat na pitný režim. Zvláště pak, pokud chcete zhubnout nějaké to kilo. Měli byste vypít minimálně dva litry tekutin, nejlépe čisté vody. Tělo se tak pročistí a dostatečný příjem tekutin také zabrání přejídání.

Nakonec je dobré zdůraznit, že ani s takto prospěšným nápojem, jako je zelená káva, se to nemá přehánět. Tři šálky denně jsou ideálním množstvím. Doporučuje se, aby denní příjem kávy nepřesahoval pět sálků, protože pak vám může hrozit nespavost. Pokud si tělo v noci řádně neodpočine, tak se vystavujete riziku, že se hubnutí zarazí, protože si organismus začne doplňovat chybějící energii jídlem. A to určitě nechcete.

Ano či ne?

Zelenou kávu se jistě vyplatí vyzkoušet. Tento nápoj vám neuškodí a bude pro váš organismus jenom přínosem. Samozřejmě od něj nemůžete očekávat nemožné. Na světě neexistuje žádný zázračný prostředek, který vás přes noc zbaví nevzhledných tukových zásob. K tomu, abyste dosáhli vašeho vysněného cíle, bude zapotřebí úprava stravovacích návyků, které, ruku na srdce, bývají dosti žalostné.

Zařaďte do svého jídelníčku dostatek zeleniny a ovoce. Dávejte přednost celozrnnému pečivu a těstovinám před těmi z bílé mouky. A jídla sestavujte tak, aby byl příjem sacharidů a bílkovin vždy vyvážený. Sladkosti a slané dobroty, které pro vás
představují pokušení, pro jistotu ani nekupujte, protože co nemáte doma, to nesníte.

Zdroj: podpora-hubnuti.cz